Herberg på Nr. Ravnstrup

Da hærvejen i Nordjylland blev indviet, benyttede Nr. Ravnstrup lejligheden til at afprøve et enkelt og rustikt herberg, indrettet i den tidligere hestestald.

En dagsmarch fra Aalborg finder man herregården Nr. Ravnstrup. Da en ny hærvejsrute åbnede mellem Aalborg og Frederikshavn i maj 2014, inviterede herregården til åbning af et midlertidigt herberg i én af herregårdens tidligere avlsbygninger.

Herberget er indrettet for få midler og med enkle tiltag og henvender sig til gæster, som ønsker en enkel og billig overnatning. 12 overnattende gæster er der plads til. Viser det nye tiltag sig at være populært, vil Nr. Ravnstrup etablere et herberg af en mere blivende karakter.

Visionen er, at herberget kan skabe nyt liv på gården og inspirere til at bringe herregårdenes bygningsarv i spil på nye måder og for få midler. Lokalområdet har siden 1980’erne været tynget af, at forretninger er lukket og større landbrug blevet nedlagt. Med dette nye tiltag på Nr. Ravnstrup er ejernes ønske, at en positiv udvikling på herregården kan række ud i lokalsamfundet og bidrage til mere livskvalitet.