12 herregårde på Skiveegnen

På Herregårdenes Dag åbnede 12 herregårde i omegnen af Skive deres hjem for turister, der kunne få indblik i stedernes liv og historie. Turisterne fik også mulighed for at opleve fødevarer og kunst fra lokalområdet. Begivenheden blev gennemført med støtte fra Byd Indenfor, et initiativ under Fremtidens Herregård.

I samarbejde med 12 herregårde åbnede Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter dørene for lokale og turister med interesse for herregårdenes historie. Gennem blandt andet rundvisninger var ideen at formidle kendskabet til herregårdenes traditioner og kulturskatte.

Som noget nyt i 2014 blev lokale kunstnere og fødevareproducenter desuden inviteret til at deltage i begivenheden, så der også blev skabt mulighed for at opleve, smage og købe lokalområdets specialiteter.

Ved at invitere lokale fødevareproducenter og kunstnere til at vise og sælge deres produkter, kunst og kunsthåndværk ville Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter åbne for nye, utraditionelle samarbejder mellem herregårdene og lokale aktører. Og ikke mindst var målet at skabe åbenhed og opmærksomhed om herregårdenes potentiale som dynamo for lokal udvikling.