Børglum Kloster

På Børglum Kloster havde hestestald og vognport brug for grundig istandsættelse og en ny funktion. Som en del af Fremtidens Herregård er bygningerne omdannet til café og besøgs- og mødecenter, som servicerer herregårdens mere end 40.000 årligt besøgende. Projektet blev afsluttet i 2013.

Som ét af Vendsyssels største vidundere ligger Børglum Kloster midt i det åbne, forblæste landskab. Med kæmpestore, kridhvide bygninger lyser herregården op i den stride, nordjyske natur og betager enhver, der lægger vejen forbi. Og det gør tusindvis af besøgende hvert år. 

Som en del af Fremtidens Herregård har Børglums ejere omdannet hestestald og portbygning til besøgscenter. Målet er at gøre herregården til lokalsamfundets mødested og fyrtårn:

"Der brug for fyrtårne, som kan skabe opmærksomhed om lokalområdet og bidrage til at fastholde og tiltrække borgere til Vendsyssel. Sådan et fyrtårn vil vi gerne være,” forklarer ejer Hans Henning Rottbøll om baggrunden for projektet. Håbet er også, at besøgscenteret kan bidrage til, at turismen kan blive herregårdens primære indtægtskilde.

Besøgscenter som knudepunkt
Konkret er hestestalden renoveret og omdannet til besøgscenter, som kan være med til at lede gæsterne rundt på herregården og skabe overblik. Som besøgende er det her, man starter, og det er her, man bliver klædt på til den oplevelse, der venter. 

I besøgscenteret viser herregården forskellige temaudstillinger, og her kan virksomheder, kommuner og ildsjæle afholde konferencer, koncerter og foredrag for op til 200 mennesker. Stedets vognport huser i dag en café.

Omdannelsen er gennemført med hjælp fra restaureringsarkitekt Søren Kibsgaard.