Billeskov

Bygningerne på vestfynske Billeskov havde stået nedslidte og tomme i flere år. Efter en omfattende istandsættelse, ombygning og opførelsen af en helt ny sidefløj er herregården omdannet til kontorfællesskab. Også vognporten har fået nyt liv: Den er sat i stand og indrettet, så den kan bruges til bl.a. konferencer. Projektet blev afsluttet i 2012.

Efter en omfattende ombygning og renovering er vestfynske Billeskov forvandlet til lokalt væksthus og samlingssted for iværksættere, der ønsker sig en moderne kontorarbejdsplads i eksklusive omgivelser tæt på naturen. 

Resultatet er et anderledes kontorhotel målrettet mindre virksomheder: Et kontorhotel, hvor synergieffekten af at sidde sammen med andre underbygges af naturen og de historiske omgivelser.

"Lejemålene er målrettet små virksomheder - lige fra én til 30 mand - der, i stedet for at være derhjemme, synes, det kunne være spændende at være en del af et kontorfællesskab," forklarer ejer Bendt Wedell om baggrunden for projektet.

Naturlige mødesteder
Konkret er herregårdens hovedbygning nænsomt sat i stand og indrettet med kontorpladser, mødelokaler og frokoststue. Derudover er en tidligere staldlænge uden særlige arkitektoniske eller kulturhistoriske kvaliteter revet ned og erstattet af en ny længe i sortmalet træ. 

Her er skabt 22 kontorlejemål, som udlejes og markedsføres under navnet Billeskovhus. Og ikke mindst er herregårdens nye helhed lagt til rette, så virksomhederne får deres daglige gang flere steder på herregården og dermed automatisk kommer til at møde hinanden. 

Ny arkitektur skæver til fortiden
Den ny længe adskiller sig fra herregårdens gamle, hvidkalkede bygninger, men skæver også til fortiden: Bygningen er opført efter samme proportioner som den, der stod der før, og har fået røde teglsten på taget. Vinduerne er små mod gården og store mod landskabet, og derfor byder kontorerne også på udsigt mod skoven, de åbne marker og voldstedet udenfor.

Som en del af projektet er herregårdens vognport omdannet til konference, og de nye faciliteter skaber synergi til kontorfællesskabet på flere måder: Hovedbygningens personale sørger for forplejning og praktisk hjælp i dagligdagen, mens lejerne har mulighed for at bruge bygningen til større arrangementer og møder.