Boltinggard

Boltinggaard skal være omdrejningspunkt for filmproduktion på Fyn med et fleksibelt filmstudie, overnatningsfaciliteter til crew, biografsal til at fremvise testfilm og som refugium for filmforfattere.

På Sydfyn ligger herregården Boltinggaard. Som på andre herregårde arbejder man her med at skabe nye aktiviteter og udvikle en bæredygtig forretning i de historiske og stemningsfulde rammer. Landbruget er bortforpagtet, og ejerne satser på at udvikle stedets særlige kvaliteter i et oplevelsesperspektiv.

Ved at etablere blandt andet overnatning samt studie- og kontorfaciliteter er målet at gøre Boltinggard til omdrejningspunkt for filmproduktion på Fyn og udvikle herregården til et centralt sted for inspiration og formidling af film og TV.

Ejernes satsning bygger videre på igangværende oplevelsesbaserede aktiviteter. Derfor indrettes de nye faciliteter og værelser fleksibelt og multifunktionelt, så de både kan anvendes i forbindelse med filmproduktioner og bruges til fx konferencer og selskaber. Tanken er at aktivere så mange bygninger på samme tid som muligt, så der skabes en fornemmelse af gården som et lille, men levende samfund. Derudover er der taget højde for, at Boltinggaard Gods med tiden ønsker at tiltrække reklamefilm, musikvideoer og medierelaterede events. Og ikke mindst er planen, at borgere og tilrejsende løbende skal inviteres indenfor til rundvisning på film-set.

Udgangspunkt i lokalt behov
Konkret omfatter projektet omdannelse af en række af herregårdens funktionstømte bygninger – herunder Boltinggaards rummelige korntørreri – til indendørs filmstudier med mødefaciliteter, omklædning og velfærdsrum til crew og skuespillere.

I sidefløjene og den gamle hestestald indrettes omkring 22 værelse med eget bad, alle med et individuelt udtryk og nogle med eget tekøkken. Fokus er på fleksibilitet, således at man kan leje et enkelt værelse eller hele bygninger – alt efter behov. Der skal indrettes kontorer til filmbranchens aktører og processer, fx postproduktion og klipperum. Planen er også at indrette et museum for filmkulisser og rekvisitter på sigt.

”På Boltinggaard vil vi tilbyde en samlet ramme for ophold, filmstudie, samt kontorfaciliteter til filmproduktion og postproduktion. Det, at vi kan tilbyde studiefaciliteter, supplerer det eksisterende forretningsgrundlag og adskiller Boltinggaard fra lignende møde- og konferenceprodukter på markedet. Visionen er at skabe et miljø hvor oplevelsen og stemningen af herregården, stimulerer filmproduktionens aktiviteter,” siger Peter-Vilhelm Rosenstand, Boltinggaards ejer.