Broløkke

Med støtte fra Realdania har ejeren af Broløkke på Sydlangeland gennemført et projekt, der skal gøre stedet til fyrtårn for turisme.

Herregården Broløkke ligger på det smukke Sydlangeland, og de fredede hovedbygninger er opført i 1758 i klassicistisk stil. 

Før projektet havde de historiske bygninger stået tomme i flere år, men nu er de omdannet til et kulturelt ferie- og oplevelsescenter. Centret skal gøre Broløkke til et samlingspunkt af høj kvalitet til gavn for den lokale befolkning og turismen på Sydlangeland.

I dag står den gule hovedbygning næsten som før. Alt er genskabt i den oprindelige stil, og der er malet og tapetseret som før. Hele gårdspladsen har været gravet op for at gøre plads til kloakering. Sneppehuset og mandskabsbygningerne huser en Bed&Breakfast.

Kompromisløs kvalitet
Istandsættelsen indgår som en del af en samlet udviklingsplan for herregården, som også skal bidrage til lokalområdets økonomi:

”Vi gennemfører restaureringen i en kompromisløs kvalitet, og vi lægger vægt på at bruge lokale håndværkere og entreprenører. Jeg vil tro, at 75 procent af det samlede budget er brugt lokalt,” siger ejeren, Nils Palmqvist.

En række aktiviteter sikrer, at herregården er i brug året rundt: Bed&Breakfast, mindre konferencer og kurser, hvor virksomheder kan leje sig ind og få herregården for sig selv. Muligheden for at bruge stedet til bryllup og fester.  På vej er også en restaurant, en café, en gårdbutik og et legetøjsmuseum og ikke mindst en besøgsdyrehave med råvildt, klappegeder og ponyer.