Bustrup Sommerfestival

Bustrup Hovedgaard inviterede til sommerfestival på herregården. Målet var at skabe grobund for, at herregård, sommerturister og lokalområdets familier kunne mødes.

Tidligere fungerede Bustrup Hovedgaard som drengehjem og lokalområdet kendte herregården som et isoleret sted. Det rygte ønsker Bustrup Hovedgaard at slå en knude på. I dag fungerer stedet som skolecenter og opholdssted. Med en to-ugers sommerfestival åbnede Foreningen Bustrup Hovedgaard i 2015 stedet endnu mere op for omverdenen.

Den to uger lange sommerfestival henvendte sig til de børn og unge, der til hverdag opholder sig på Bustrup, samt til lokale børn, unge og voksne. Teater, musik, sport, keramikworkshops, drageproduktion, grøntsagsdyrkning samt design og layout af plakater og pjecer var bl.a. at finde på det aktivitetsspækkede festivalprogram.

For at støtte op om sommerfestvalen blev en enkel café indrettet i en af de gamle stuer i herregårdens hovedbygning fra 1766. Her stod Bustrups elever og medarbejdere for at beværte gæsterne. Tanken var også, at den midlertidige café skulle så tanker om iværksætteri hos de unge.