Classic Days på Egeskov

Med Classic Days bød Egeskov Slot indenfor til en rejse tilbage i tiden. Den fynske natur og slottets kulturhistoriske omgivelser dannede ramme om rå motorkraft, historiske modeopvisninger og blankpolerede veteranbiler og campingvogne. Begivenheden blev gennemført med støtte fra Byd Indenfor, et initiativ under Fremtidens Herregård.

Gennem tiden har Egeskov Slot været et kulturelt og folkeligt samlingssted på den sydlige del af Midtfyn. Med Classic Car Days skulle herregården også være midtpunkt for en ny, international automobilevent for klassiske biler og udgangspunkt for køreture ud i den fynske natur.

Classic Days blev en stilfuld motorfestival med en samling af veteranbiler fra hele verden fra perioden 1900 til 1980. Arrangementet havde dog ikke kun fokus på køretøjer, men også på historie, kultur og underholdning fra samme periode. Derfor blev slotshaven fyldt op af boder med mad og drikke fra lokale producenter, historiske modeopvisninger og tonerne fra lokale bands, der fremførte deres repertoire af musik fra 1940’erne-1960’erne. I løbet af dagen trak bilerne ud af haven og gennemførte det store landevejsløb fra Egeskov og ud til de fynske byer med kørsel forbi udvalgte slotte og herregårde.

Arrangementet aktiverede en tom staldbygning, en nedlagt smedje og åbnede slottets have for danske og udenlandske besøgende med interesse for historiske biler, familier og lokale borgere.