Engelholm

På Engelholm havde en tidligere magasinbygning brug for grundig istandsættelse og en ny funktion. Som en del af Fremtidens Herregård er bygningen blevet restaureret og indrettet, så den kan bruges til nye formål, bl.a. som mødested for ejere af klassiske veteranbiler. Projektet blev afsluttet i 2011.

Efter en omfattende ombygning og restaurering har en tidligere magasinbygning på Engelholm fået nyt liv som mødested for bl.a. ejere af klassiske veteranbiler. Og dermed er der skabt mulighed for at få livet tilbage på herregården: Her kan man afvikle kurser, foredrag og andre aktiviteter, der potentielt kan tiltrække mennesker fra hele landet, styrke foreningslivet og øge kendskabet til egnen.

"Resultatet overstiger mine forventninger. Vi står med en bygning, som vi før kun kunne bruge til at sætte ståltrådsruller ind i. Nu er den sat grundigt i stand, så den kan bruges til nye formål og holde mange år frem. Og indvendigt kan man stadig mærke, at man opholder sig i en historisk bygning," siger Gerner Wolff-Sneedorff, Engelholms ejer.

Magasinbygning med nyt liv
Den solide magasinbygning er opført i 1882 og tegnet af den danske arkitekt August Klein. Omdannelsen har krævet grundig istandsættelse: omlægning af det gamle skifertag, genopfugning af forvitrede fuger og restaurering af de gamle, utætte støbejernsvinduer. På indersiden af muren er der isat termovinduer. Og der er indlagt varme i det støbte gulv i bygningens underetage, som også er forsynet med en lys, slidstærk og spejlblank epoxy-belægning. Og ikke mindst er loftet nu taget ned, så der for første gang er frit udsyn til de grove hanebjælker og spær under taget.