Frugtvinsmesse på Frederiksdal

Frugtvinsmesse på Frederiksdal skulle vise, hvordan enkle tiltag kan aktivere herregården på nye måder. Begivenheden blev gennemført med støtte fra Byd Indenfor, et initiativ under Fremtidens Herregård.

Frederiksdals beliggenhed i et af landets mest solrige og lune områder gør området perfekt til dyrkning af kirsebær, og kirsebærvin har derfor været et af godsets store indsatsområder siden 2006.

Som vært for en frugtvinsmesse den 17. maj 2014 ville herregården sætte sig selv og Lolland på landkortet som et sted for udvikling og nytænkning. Med frugtvinsmessen bidrog Frederiksdal til at udbrede kendskabet til dansk frugtvin og inspirere andre herregårde til at nytænke funktionstømte bygninger. Håbet var også, at omtale af begivenheden ville bidrage til en positiv fortælling om Lolland.

Til frugtvinsmessen blev den bedste frugtvin kåret blandt de 25 deltagende frugtvinsproducenter. Samtidig åbnede Frederiksdal dørene til herregårdens Vineri, der er indrettet i en tidligere avlsbygning. Der var rundvisninger i kirsebærplantagerne på traktorlad. Frugtvinsproducenternes boder udskænkede frugtvin, cider og most, og ikke mindst var der mulighed for at købe vin med hjem. 

Messen blev arrangeret i tæt samarbejde med lokale aktører, herunder Lolland Kommune og Region Sjælland. Den midlertidige aktivitet skabte opmærksomhed om frugtvin og om Frederiksdal som samlingspunkt for kvalitetsoplevelser og større begivenheder.