Gisselfeld: Skolehave for voksne

Det prisbelønnede engelske væksthus fra 1876 har fået en ekstra 'fløj' - et nyopført Helios Antique Orangeri. I september 2015 blev orangeriet omdrejningspunkt for et tiltag målrettet herregårds- og haveinteresserede: Skolehave for Voksne. Begivenheden blev gennemført med støtte fra Byd Indenfor, et initiativ under Fremtidens Herregård.

Levende fortællinger, stilfulde udstillinger og entusiastiske fagfolk skulle føre besøgende i Paradehuset på Gisselfeld ind i drivhusets verden. Med støtte fra Byd Indenfor og Pavillon Danmark inviterede Paradehuset på Gisselfeld til ”Skolehave for Voksne”. 

Paradehusets Drivhus & Markedsplads åbnede søndag den 30. august 2015, og hele september summede stedet af liv, haveglæde og information. Det blev en blanding af workshops og foredrag, ligesom sensommerudstillingen ”Et Hus til Appelsiner” gav indblik i fortidens orangerier fra 1700-tallet og glasbygninger fra 1800-tallet og frem til i dag.

”Skolehave for Voksne” blev afsluttet på stedets markedsplads med et stort, fransk ”Brocante”. Her blev planter og mange herligheder fra Paradehuset også sat til salg. 

Hent det fulde program i pdf