Hjertedage på Skaføgaard

Fysisk aktivitet og hjertevenlig mad var blandt andet på programmet, da herregården Skaføgaard bød indenfor i samarbejde med Hjerteforeningen og Børnehjertefonden. Begivenheden blev gennemført med støtte fra Byd Indenfor, et initiativ under Fremtidens Herregård.

Herregården Skaføgaard ligger på Djursland mellem Pindstrup og Mørke, og historien om det helstøbte herregårdsanlæg rækker tilbage til midten af 1500 tallet. I 1852 blev Skaføgaard købt af den senere statsminister Jacob Brønnum Scavenius Estrup, og lige siden har den været i familiens eje.

I juni 2015 fik offentligheden for første gang mulighed for at opleve herregården på nært hold, da Skaføgaard, Hjerteforeningen og Børnehjertefonden sammen bød indenfor til  ”Hjertedage”. Publikum fik en sjælden mulighed for at besøge herregården og samtidig blev der sat fokus på forebyggelse af hjertekar-sygdomme og medfødte hjertefejl hos børn.

Kunstudstilling, motionsdans, fysiske udfordringer og blodtryksmåling var altsammen en del af arrangementet, som også omfattede salg af lokale handlendes specialvarer, hjertevenlig cafémad og velgørenhedsmiddag. De grønne arealer rundt om hovedbygningen blev omdannet til en ”hjertesti”, hvor besøgende kunne lære livreddende førstehjælp. Og endelig var der rundvisning i hovedbygningen, der stadig fungerer som familiens privatbolig.