Lundsgaard Løbet

Med Lundsgaard Løbet 2016 inviterede Lundsgaard Gods lokale borgere og familier til en kulturel helhedsoplevelse i naturskønne rammer. Motion for alle, sundhed og glæde var i fokus for begivenheden, der også skulle knytte herregård og lokalbefolkning tættere sammen. Begivenheden blev gennemført med støtte fra Byd Indenfor, et initiativ under Fremtidens Herregård.

På Lundsgaard Gods i Kerteminde er det tomme avlsanlæg fra 1880’erne genopstået som Kulturhus Anexet med støtte fra Realdania i regi Fremtidens Herregård. Kulturhuset åbnede i juni 2015, og på herregården har man siden arbejdet på at blive lokalsamfundets kulturelle dynamo. Med motionsløbet – Lundsgaard Løbet 2016 - skulle lokalbefolkningen for alvor have øjnene op for herregårdens mange kvaliteter og oplevelsesmuligheder.

Godset ligger ved havet i naturskønne omgivelser, som egner sig til en helhedsoplevelse med fokus på motion og sundhed. Med Lundsgaard Løbet ville ejerne derfor skabe nye muligheder for, at lokale borgere og familier kunne motionere sammen. 

Lundsgaard Løbet gav mulighed for løb af forskellig længde, og det var også muligt at gå ruterne med en klapvogn eller i selskab med bedsteforældre. I Anexets gårdrum var fælles opvarmning og aktiviteter for børn. Efter løbet var fokus på tilberedning af velsmagende, sund mad og fællesspisning, og lokale fødevareproducenter var repræsenteret med boder i gårdanlægget og Anexets lokaler.

Lundsgaard Løbet har bragt godsets kultur- og bygningsarv i spil over for nye målgrupper. Målet var også at styrke lokalsamfundet gennem samarbejder med lokale idrætsforeninger, frivillige kræfter samt lokale fødevareproducenter.