Herberg på Nr. Ravnstrup

Da hærvejen i Nordjylland blev indviet, benyttede Nr. Ravnstrup lejligheden til at afprøve et enkelt og rustikt herberg, som blev indrettet i den tidligere hestestald. Begivenheden blev gennemført med støtte fra Byd Indenfor, et initiativ under Fremtidens Herregård.

En dagsmarch fra Aalborg finder man herregården Nr. Ravnstrup. Da en ny hærvejsrute åbnede mellem Aalborg og Frederikshavn i maj 2014, inviterede herregården til åbning af et midlertidigt herberg i én af herregårdens tidligere avlsbygninger.

Herberget blev indrettet for få midler og med enkle tiltag, og det henvender sig til gæster, som ønsker en enkel og billig overnatning. 12 overnattende gæster er der plads til. 

Visionen er, at herberget kan skabe nyt liv på gården og inspirere til at bringe herregårdenes bygningsarv i spil på nye måder og for få midler. Lokalområdet har siden 1980’erne været tynget af, at forretninger er lukket og større landbrug blevet nedlagt. Med dette nye tiltag på Nr. Ravnstrup ønskede ejerne at sætte gang i en positiv udvikling på herregården, som rækker ud i lokalsamfundet og bidrager til mere livskvalitet.