Camille Oostwegel Château Hotels & Restaurants

Siden 1980 har den succesrige forretningsmand Camille Oostwegel opbygget en velbesøgt kæde af herregårdshoteller og –restauranter i og omkring Maastricht og Limburg i Holland.

Camille Oostwegels oplevelsesmættede herregårde omkring Maastricht spiller en væsentlig rolle i byens fornyelse og fremgang. Den tidligere søvnige provinshovedstad er i dag europakendt og synonym med kulturoplevelser og det gode liv. Hotelkæden har opnået succes ved at markedsføre sig på autenticitet og livskvalitet. 

Camille Oostwegels største projekt er hotellet St. Gerlach, som består af en kirke, som er bygget sammen med et barokslot fra 1713, samt et staldkompleks i barokstil fra 1759. Der er opført et lille nyt kapel og museum i tilknytning til kirken. Anlægget er fredet, og Rijksgebouwendienst – som er den hollandske pendant til Kulturstyrelsen – kommer på årlige kontrolbesøg.Præmieret restaurering

I dag huser St. Gerlach en særegen blanding af hotel, restaurant, bistro, wellnesscenter med spabade og Knejppkurfaciliteter samt kirke, kapel og museum dedikeret til helgenen Skt. Gerlach. Hotellet har 112 værelser og hotellejligheder. 58 lejligheder er placeret i det monumentale staldkompleks, der tidligere lå i ruiner.  

Restaureringen har bevaret klosteret som en arkitektonisk helhed og tilføjet moderne bekvemmeligheder. For eksempel er der lagt ventilationskanaler ind i etageadskillelsen. Ristene er skjult i stuklofterne – en ikke helt ortodoks fremgangsmåde, som fredningsmyndighederne gav tilladelse for at bevare den stærkt nedbrudte bygning. 

Restaureringen er præmieret med diplom fra Europa Nostra i 1999. 

Oplevelsesøkonomi for skridt

Camille Oostwegel er uddannet i hotelkæden Novotel, hvor han har arbejdet sig op. I 1980 gik han solo med sine egne projekter. Det begyndte med køb af 1300-tals slottet Kasteel Erenstein, og dernæst fulgte Zoohotel Brughof, Château Neercanne, Winseler Hof, Château St. Gerlach og endelig Kruisherenhotel Maastricht.

 I dag ejer Oostwegel 3 slotte, 1 kloster og 2 kroer, som tilsammen udgør hans hotel- og restaurantkæde. Senest har Kruisherenhotel – et tidligere kloster og kirke, der nu er konverteret til hotel og restaurant – fået stor international opmærksomhed. Camille Oostwegel er eneejer af virksomheden. Han har bl.a. modtaget European Hotel Design Award 2005 og Le Trophée des Renommées d’Or du Tourisme International 2007.

Hotelkæden er medlem af forskellige netværk: Design hotels, Les etappes du Bon Goût, Historic Hotels, Small Luxury Hotels og Your Hotel, og de har generelt 60 procent belægning med gæster fra især Holland, Belgien, Tyskland og Frankrig. Hvert enkelt hotel og restaurant har sin egen administrerende direktør, der har handlefrihed. 

Men hemmeligheden bag hotelkædens succes er dog, ifølge Camille Oostwegel, at han selv som garvet hotelier sikrer og garanterer kvalitetsniveauet. Både når det gælder restaurering, møbler, haver, udsmykning og vinmenu. Hotellerne markedsføres på autenticitet og livskvalitet - og ikke mindst gennem livsstilsmagasinet Savoir Vivre aux Châteaux, som Oostwegel udgiver.