Broholm: Ride for a Cure

Gennem et heldagsarrangement har Broholm Gods, Broholm Hestecenter og Rideklub brugt herregårdens faciliteter til at byde borgere med neurologiske handicap indenfor til aktiviteter med heste. Begivenheden blev gennemført med støtte fra Byd Indenfor, et initiativ under Fremtidens Herregård.

I det sydøstlige hjørne af Fyn ligger Broholm Gods. Stedets historie strækker sig helt tilbage til 1326 og rummer fortællinger og erindringer om næsten 700 års danmarkshistorie. I påsken 2016 bød Broholm Hestecenter, Broholm Rideklub og Broholm Gods i samarbejde med de lokale plejehjem og Alzheimerforeningen på Fyn ældre, udfordrede borgere fra lokalområdet indenfor til en dag på hesteryg i historiens vingesus.

Formålet var at aktivere borgere med demens og Alzheimers sygdom gennem aktiviteter med heste, da flere studier peger på, at heste har en positiv effekt på netop denne gruppe borgeres tilstand.

Dagen omfattede gudstjeneste i Gudme Kirke efterfulgt af rundvisning i hestestaldende og dressuropvisning fra Broholm Rideklub. Til sidst bød kammerdame Anne Lütken på kagebord, kaffe og fortællinger om livet på godset.

Arrangementet gav en særlig gruppe borgere en sjælden mulighed for at komme helt ind i godsets historiske omgivelser.