Teater på Tersløsegaard

Tersløsegaard inviterede til fem skuespil- og musikbegivenheder med reference til Holberg - herregårdens tidligere ejer. Begivenhederne blev gennemført med støtte fra Byd Indenfor, et initiativ under Fremtidens Herregård.

Selvom Tersløsegaards historie har aner tilbage til middelalderen, er det en 10-årig periode i 1700-tallet, der er mest kendetegnende for stedet i dag. I 1745 købte den 61 årige komediedigter og forfatter Ludvig Holberg herregården i Dianalund og brugte den som sommerbolig. I tråd med stedets holbergske historie søsatteTersløsegaard en række kulturarrangementer med direkte reference til Holbergs liv og forfatterskab.

For få midler blev fem skuespil- og musikarrangementer afholdt. Arrangementerne formidlede Holbergs liv og forfatterskab og bidrog til at gøre Tersløsegaard til samlingspunkt for kulturelle oplevelser i Tersløse ved Dianalund. Målet var at synliggøre Tersløsegaards kulturhistorie og samtidig bidrage til at støtte udviklingen på herregården og i lokalområdet.

Under temaet "Livet på Tersløsegaard på Holbergs tid" fremførte skuespiller Niels Vandrefalk og andre anerkendte skuespillere og teatergrupper fortolkninger af Holbergs værker. Musikere spillede musik fra den tid, hvor Holberg levede på herregården. De midlertidige aktiviteter fandt sted i Tersløsegaards havestue og på herregårdens gårdsplads.

Herregården huser i dag Ludvig Holberg Museet, der i samarbejde med bestyrelsen for Den Holbergske Stiftelse Tersløsegaard, tilrettelagde programmet for de fem skuespil- og musikbegivenheder.